Skip to main content
 • Versterken en begeleiden

  Advies & coaching

  Waarvoor komen bestuurssecretaresses naar ons:

  Je werkt voor het eerst in de zorg, voor het onderwijs of bij de overheid
  Dan wil je goed beslagen ten ijs komen! Wij nemen je mee in je nieuwe sector: wat speelt er in deze sector en binnen de organisatie? Hoe ‘lopen de hazen’, welke overleggen zijn belangrijk en wat moet je zéker weten en (niet) doen? Met slechts twee uur  sparren maak jij een soepele start!

  Je ervaart (te) veel druk(te)
  Zijn werkprocessen niet efficiënt ingericht? Of is er spanning en (te) veel dynamiek in de samenwerking met of tussen jou en/het bestuur/of raad (van toezicht)? Onze coaches kennen jouw sector en jouw werkveld, hebben zicht op jouw specifieke positie en weten precies waar je mee te maken hebt. Samen sparren kan precies genoeg inzicht geven om weer goed verder te kunnen!

  Je weet dat je beter kunt presteren dan je nu doet
  Als bestuurssecretaresse kun je soms (nog) niet optimaal presteren. Wellicht lukt dat niet doordat de werkprocessen niet optimaal zijn ingericht. Soms lukt dat niet doordat je bepaalde kennis of vaardigheden mist. Wat je bij ons kunt vinden:

  • meer inzicht in je kwaliteiten en talenten
  • beter feedback kunnen geven en ontvangen
  • meer inzicht in je eigen functioneren
  • je rol als secretaresse beter kennen én vasthouden
  • meer inzicht in actie en gevolg van je handelen
  • meer inzicht in je verantwoordelijkheden en bevoegdheden
  • effectiever en plezieriger samenwerken met je leidinggevende en je collega’s.


  Hoe gaan we te werk

  We verkennen (vrijblijvend en kosteloos) de coachvraag en bespreken, al dan niet samen met de leidinggevende, wat de bestuurssecretaresse uit het coachtraject wil halen.

  Vaak geeft één coachingsgesprek van 2 uur al voldoende inzicht en/of handvatten om zelf verder te gaan.

  Soms is er meer inzet nodig. Zo kunnen we tijdens een uitgebreider coachtraject werken aan doelstellingen en competenties door gesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten. Tussentijds en na afloop evalueren we het coachtraject en het proces. Zijn de doelen behaald? Hoe ver ben je en wat wil je nog aanpakken, nu of in de toekomst?

  Gebruikelijk is ongeveer 4 tot 10 coachgesprekken. De gesprekken vinden veelal om de twee weken plaats op een externe locatie.