Skip to main content

Betrokken, flexibel en gedreven!

Meer kennis van de wereld waarin je werkt, versterkt je kracht als secretaresse.

Dat is waar wij voor gaan!

Over Ons

Al meer dan 15 jaar organiseren wij Kennismiddagen en opleidingen voor bestuurs- en directiesecretaresses in zorg, onderwijs en overheid.

Een belangrijke rol is weggelegd voor de drie Landelijke ExpertPanels van bestuurssecretaresses. Samen met hen ontwikkelen we de Kennismiddagen en opleidingen. 

  • Waar zijn jullie goed in?
  • Wat heb jij nodig aan kennis, inzichten of vaardigheden om nóg beter te functioneren?
  • Hoe pak jij je rol?
  • Waar zit je toegevoegde waarde en hoe kun je die vergroten of (beter) zichtbaar maken?

De sectorgerichte Kennismiddagen en opleidingen zijn het fundament van het bedrijf.

Opdrachten om secretariaten door te  lichten en te adviseren en (persoonlijke) coaching vloeien hier uit voort. 

In onze netwerkorganisatie werken we plezierig en duurzaam samen met ervaren (gast)sprekers, trainers, adviseurs en coaches. 

‘Over ons’ gaat dus eigenlijk over al die mensen die zich via Kennismiddagen inzetten voor de profilering en professionalisering van de secretaressefunctie in de zorg, het onderwijs en de overheid. 


Ingrid de Jong

Expert professionalisering ondersteuning bestuur en toezicht / mede-oprichter Kennismiddagen

Ingrid heeft ruime ervaring met het versterken van de vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling van (bestuurs)secretaresses  en managementondersteuners. Als projectleider/leidinggevende a.i. heeft ze bijgedragen aan de vorming van zelfstandig werkende teams van (bestuurs)secretaresses. Bijdragen aan de ontwikkeling van toekomstbestendige bestuurssecretariaten is een actueel onderwerp.

“Mijn drive is om het bedrijf ‘Kennismiddagen VOF’ nóg steviger ‘op de kaart’ te zetten.  Niet meer volledig in handen van Marjoleine en mijzelf, maar samen met een fijn team. Zo werken we met elkaar aan de (verdere) professionalisering en versterking van de positie van de bestuurssecretaresse in de zorg, het onderwijs en de overheid.

Marjoleine Kwak

Expert professionalisering ondersteuning bestuur en toezicht / mede-oprichter Kennismiddagen

Marjoleine heeft veel -interim- werk gedaan voor Raden van Bestuur en Raden van Toezicht en is vele jaren leidinggevende geweest van secretaresseteams. Omdat zij het vak té leuk vindt, ondersteunt zij met veel plezier 3 dagen per week het bestuur van een zorginstelling.

Het ontwikkelen van trainingen voor (bestuurs) secretaresses én het werken voor een bestuur is een waardevolle combinatie gebleken.
‘Ik ervaar en zie de dingen die mijn vakgenoten ook meemaken; we spreken elkaars taal!

Mandy Godschalk

Programma-manager Kennismiddagen / leiderschapscoach en trainer

Mandy draagt bij aan de totstandkoming van de jaarprogramma’s zorg, onderwijs en overheid. Zo zit zij onder meer de ExpertPanels Zorg, Onderwijs en Overheid voor. Ook begeleidt zij bestuurs- en directiesecretaresses en teams in de zorg.

Zij doet dit vanuit haar bedrijf doorZICHT: Mandy coacht en traint leidinggevenden en hun teams, zodat zij het beste uit zichzelf en hun team halen.

‘Ik zet me bij Kennismiddagen VOF graag in om het vak en de positie van bestuursassistentes te verbeteren en te professionaliseren. Uit eigen ervaring weet ik hoe hoog de toegevoegde waarde van een professioneel bestuurssecretariaat voor het bestuur en de organisatie kan zijn.’

Ellis Melissant

Virtual Assistant

Ellis heeft 15 jaar ervaring als directie- en bestuursassistente bij verschillende bedrijven en organisaties, waaronder in de zorg. In deze periode is zij betrokken geraakt bij de Kennismiddagen, heeft daar verschillende opleidingen gevolgd en is Expert-Panellid Zorg geworden.

Nu ondersteunt Ellis de Kennismiddagen vanuit haar eigen bedrijf als VA en organiseert zij vanuit die rol diverse ondersteunende werkzaamheden.

‘Ik vind het enorm waardevol om nauw betrokken te blijven bij de ontwikkelingen in ons vak én om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de Kennismiddagen als organisatie. Heb je een vraag of wil je iets weten? Ik help je graag!’

Dana Venema

Support Professional

Dana is onafhankelijke support professional en werkt als Executive Assistant. Daarnaast is zij lid van de netwerken IMA, Clubp en de NVD. Winnaar publieksstemmen voor de Schoevers Secretaresse van het Jaar verkiezing 2020-2021.

Elke dag zorgt Dana ervoor dat anderen kunnen excelleren in wat zij doen. Naast het organiseren van de dagelijkse flow en evenementen is zij een sterke netwerker. Binnen Kennismiddagen levert Dana een bijdrage op het gebied van communicatie en marketing, zoals evenementen, zichtbaarheid en sociale media.

‘Ik vind het belangrijk om aandacht te blíjven houden voor de waarde van ons vak en bij te dragen aan de zichtbaarheid van de bestuurs- en managementondersteuners.’

Sjoerd van Beuningen

Beuningen IT

Sjoerd adviseert Kennismiddagen over (nieuwe) ICT-oplossingen, installeert desgewenst hard- & software en geeft ondersteuning bij alle voorkomende vragen. Kortom, hij ondersteunt Kennismiddagen met alles wat maar met ICT te maken heeft. 

Wij werken graag samen met onder meer: