Betrokken, flexibel en gedreven!

Het versterken van de eigen kracht van secretaresses om samen met collega’s een goed resultaat te behalen.
Dat is waar wij voor gaan!

Ingrid de Jong en Marjoleine Kwak ontwikkelen al ruim 10 jaar Kennismiddagen voor secretaresses raad van bestuur/directie.

Over Ons

Al meer dan 10  jaar organiseren Marjoleine Kwak en Ingrid de Jong Kennismiddagen en opleidingen voor secretaresses bestuur en management. Eerst alleen voor de zorgsector. Sinds 2019 ook voor het onderwijs.

Een belangrijke rol is weggelegd voor de twee Landelijke ExpertPanels secretaresses bestuur/management. Samen met hen ontwikkelen we de Kennismiddagen en opleidingen. 

  • Waar zijn jullie goed in?
  • Wat heb jij nodig aan kennis, inzichten of vaardigheden om nóg beter te functioneren?
  • Kun en durf jij ‘je rol’ te pakken?
  • Waar zit je toegevoegde waarde en hoe kun je die vergroten of (beter) zichtbaar maken?

De sectorgerichte Kennismiddagen en opleidingen zijn het fundament van ons bedrijf.

Opdrachten om secretariaten door te  lichten, interim-werk en (persoonlijke) coaching vloeien hier uit voort. En ook hier doen we het niet alleen. In ons netwerk hebben we fijne coaches en (interim)secretaresses waar we graag mee samen werken.

'Over ons' gaat dus eigenlijk over al die mensen die zich, samen met ons, inzetten voor de profilering en professionalisering van de secretaressefunctie in de zorg of het onderwijs. De ExpertPanel leden, de betrokken sprekers uit zorg en onderwijs en zéker ook de vele deelnemers aan de diverse Kennismiddagen!

Op de hoogte blijven?

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief:


Ingrid de Jong

Expert management-ondersteuning zorg en onderwijs/ mede-oprichter Kennismiddagen

Ingrid heeft ruime ervaring met het versterken van de vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling van secretaresses  en managementondersteuners.
Als projectleider/leidinggevende a.i. heeft ze bijgedragen aan de vorming van zelfstandig werkende teams van secretaresses in zorgorganisaties.

'Mijn drive is nu om de Kennismiddag nóg beter en steviger 'op de kaart' te zetten.  Niet meer volledig in handen van Marjoleine en mijzelf, maar samen met een fijn team. We hebben daar inmiddels een mooi begin mee gemaakt! Uitbreiding naar andere sectoren zou een mooie volgende stap zijn'.

Marjoleine Kwak

Expert management-ondersteuning zorg en onderwijs/ mede-oprichter Kennismiddagen

Alle sectoren van de zorg zijn Marjoleine bekend en de onderwijssector is zij meer en meer aan het ontdekken. Zij heeft veel -interim- werk gedaan voor Raden van Bestuur en Raden van Toezicht en is vele jaren leidinggevende geweest van secretaresseteams. Omdat zij het vak té leuk vindt, werkt zij met veel plezier 3 dagen per week voor een Raad van Bestuur en Raad van Toezicht in de ouderenzorg.

Het ontwikkelen en verzorgen van trainingen voor secretaresses Raad van Bestuur in de zorg én het werken als secretaresse Raad van Bestuur is een
waardevolle combinatie gebleken.
‘Ik ervaar en zie de dingen die mijn vakgenoten ook meemaken; we spreken elkaars taal!

Ellis Melissant

Expert management-ondersteuning de zorg / MT- Kennismiddagen

Ellis werkt als bestuursassistente voor de Raad van Bestuur en Raad van Toezicht van een zorgorganisatie. Doordat ze al geruime tijd actief is in de branche en in het vak, is ze op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen.
Onlangs is ze toegetreden tot het MT van de Kennismiddagen, zorgt voor de ondersteuning en denkt mee over de inhoud.

'De Kennismiddagen sluiten zeer goed aan op de vraag vanuit de branche en door met elkaar de inhoud te bepalen blijft het actueel.
Heb je een leuk idee voor een Kennismiddag? Laat het ons dan zeker weten!'

Nienke Oldenburg

Webdesign, digitale strategie & vormgeving

In mijn werk komt alles samen wat ik graag doe. Ik kan puzzelen door content, vormgeving en identiteit van een bedrijf op elkaar af te stemmen.
Wat zet je als bedrijf in om online goed zichtbaar te zijn en hoe maak je verbinding met de juiste doelgroep.

Mirk Oppenhuis de Jong

Freelance communicatieadviseur at MirkatWork

Mensen ondersteunen in hun ontwikkeling. Deel uitmaken van een enthousiast en gedreven team. Samen van een mooi initiatief een nog mooier initiatief maken. Het zijn de redenen waarom ik mijn vaardigheden en kennis graag verbind aan Kennismiddagen. Gedreven mensen met veel kennis en ervaring die de ontwikkeling van secretaresses ondersteunen, stimuleren en faciliteren. Met mijn marketing en communicatie achtergrond probeer ik de organisatie van kennismiddagen.nl scherp en slagvaardig te houden en vooral dichtbij zichzelf.