Betrokken, flexibel en gedreven!

Het versterken van de eigen kracht van secretaresses om samen met vakgenoten een goed resultaat te behalen.
Dat is waar wij voor gaan!

Over Ons

Al bijna 15 jaar organiseren Marjoleine Kwak en Ingrid de Jong Kennismiddagen en opleidingen voor secretaresses bestuur en management in zorg, onderwijs en overheid.

Een belangrijke rol is weggelegd voor de drie Landelijke ExpertPanels secretaresses bestuur/management. Samen met hen ontwikkelen we de Kennismiddagen en opleidingen. 

  • Waar zijn jullie goed in?
  • Wat heb jij nodig aan kennis, inzichten of vaardigheden om nóg beter te functioneren?
  • Kun en durf jij ‘je rol’ te pakken?
  • Waar zit je toegevoegde waarde en hoe kun je die vergroten of (beter) zichtbaar maken?

De sectorgerichte Kennismiddagen en opleidingen zijn het fundament van ons bedrijf.

Opdrachten om secretariaten door te  lichten, interim-werk en (persoonlijke) coaching vloeien hier uit voort. En ook hier doen we het niet alleen. In ons netwerk hebben we fijne coaches en (interim)secretaresses waar we graag mee samen werken.

‘Over ons’ gaat dus eigenlijk over al die mensen die zich, samen met ons, inzetten voor de profilering en professionalisering van de secretaressefunctie in de zorg of het onderwijs. De ExpertPanel-leden, de betrokken sprekers uit zorg, onderwijs en overheid en zéker ook de vele deelnemers aan de diverse Kennismiddagen en opleidingen!


Ingrid de Jong

Expert professionalisering ondersteuning bestuur en toezicht / mede-oprichter Kennismiddagen

Ingrid heeft ruime ervaring met het versterken van de vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling van (bestuurs)secretaresses  en managementondersteuners. Als projectleider/leidinggevende a.i. heeft ze bijgedragen aan de vorming van zelfstandig werkende teams van (bestuurs)secretaresses. Bijdagen aan de ontwikkeling van toekomstbestendige bestuurssecretariaten is een actueel onderwerp!

“Mijn drive is nu om het bedrijf ‘Kennismiddagen VOF’ nóg steviger ‘op de kaart’ te zetten.  Niet meer volledig in handen van Marjoleine en mijzelf, maar samen met een fijn team. We hebben daar inmiddels een mooi begin mee gemaakt! Uitbreiding naar andere sectoren, zoals de gemeenten is een logische volgende stap”.

Marjoleine Kwak

Expert professionalisering ondersteuning bestuur en toezicht / mede-oprichter Kennismiddagen

Marjoleine heeft veel -interim- werk gedaan voor Raden van Bestuur en Raden van Toezicht en is vele jaren leidinggevende geweest van secretaresseteams. Omdat zij het vak té leuk vindt, ondersteunt zij met veel plezier 3 dagen per week het bestuur van een zorginstelling.

Het ontwikkelen van trainingen voor (bestuurs) secretaresses én het werken voor een Bestuur is een
waardevolle combinatie gebleken.
‘Ik ervaar en zie de dingen die mijn vakgenoten ook meemaken; we spreken elkaars taal!

Dana Venema

Support Professional

Dana werkt als Executive Assistant bij Ahold Delhaize en is lid van de netwerken IMA, IAAP en de NVD. Winnaar publieksstemmen voor de Schoevers Secretaresse van het Jaar verkiezing 2020-2021.

Elke dag zorgt Dana ervoor dat anderen kunnen excelleren in wat zij doen. Naast het organiseren van de dagelijkse flow en evenementen is zij een sterke netwerker. Binnen Kennismiddagen levert Dana een bijdrage op het gebied van communicatie en marketing, zoals evenementen, zichtbaarheid en sociale media.

Ik vind het belangrijk om aandacht te blíjven houden voor de waarde van ons vak en bij te dragen aan de zichtbaarheid van de bestuurs- en managementondersteuners.’

Sjoerd van Beuningen

Beuningen IT

Sjoerd adviseert Kennismiddagen over (nieuwe) ICT-oplossingen, installeert desgewenst hard- & software en geeft ondersteuning bij alle voorkomende vragen. Kortom, hij ondersteunt Kennismiddagen met alles wat maar met ICT te maken heeft. 

Wij werken graag samen met onder meer:

© 2021 Kennismiddagen