Landelijk ExpertPanel secretaresses raad van bestuur/directie, werkzaam in of voor de zorgsector

De Kennismiddagen worden ontwikkeld in samenwerking met het Landelijk ExpertPanel. Twee keer per jaar komen we samen, om kennis en ervaringen te delen en te brainstormen over de inhoud en vorm van nieuwe Kennismiddagen:

  • welke nieuwe onderwerpen zijn relevant?
  • welke inhoudelijke kennis kan bijdragen aan de professionele ontwikkeling van de secretaresse rvb/directie?
  • welke sprekers zijn interessant?

De leden van het ExpertPanel ervaren de bijeenkomsten als een zinvolle aanvulling op hun vakgebied. Zij sparren met collega’s uit dezelfde sector en delen kennis en ervaringen. De leden zijn tevens belangrijke ambassadeurs voor de Kennismiddagen; zij maken binnen hun netwerk het programma-aanbod bekend en sommige leden zijn coördinator tijdens een Kennismiddag.

Voor deelname aan het ExpertPanel zijn richtlijnen opgesteld welke we graag met je delen.

20210111 Richtlijnen EP-Zorg en Onderwijs

Geïnteresseerd om lid te worden van het Landelijk ExpertPanel? Laat het ons weten; op dit moment zoeken we uitbreiding van secretaresses uit de GGZ.

Expertpanel zorgsector

Gitta van den Heuvell

Bestuursassistent DrieGasthuizenGroep Arnhem

Het is mooi om te zien hoe de Kennismiddagen tot stand komen: afstemming met de experts in het vakgebied, die op hun beurt een netwerk krijgen aangeboden. Het is nuttig, leerzaam én leuk op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren aan ons mooie vak!

Ellis Melissant

Bestuursassistente Zuidwester Middelharnis

In aanraking gekomen met de Kennismiddagen door de vierdaagse opleiding Bestuursassistent en vanuit daar in het ExpertPanel gekomen. De combinatie van het meedenken over de inhoud van de Kennismiddagen vanuit je eigen vak en het ontmoeten van collega’s vind ik erg leuk en inspirerend. De Kennismiddagen sluiten goed aan op de vraag vanuit de branche en door met elkaar de inhoud te bepalen blijft het actueel. Heb je een leuk idee voor een Kennismiddag? Laat het ons dan zeker weten!

Brigitte van West

Bestuurssecretaresse bij Gelre ziekenhuizen

Als lid van het ExpertPanel mag ik meedenken met de ontwikkeling van ons vak. Een vak dat zich voortdurend blijft ontwikkelen. Dat maakt ons vak ook juist zo boeiend. Door jezelf te blijven ontwikkelen, krijgt jouw functie meer inhoud en ben je waardevoller voor de organisatie waarin je werkt. Dat is mijn motivatie om mij in te zetten bij de Kennismiddagen. De Kennismiddagen bieden jou de mogelijkheid om jouw kennis te vergroten, te delen en inzichten op te doen.

Patricia Holverda

Implementatie manager Het Gastenhuis Amsterdam

Ruim drie jaar werkzaam geweest als secretaresse voorzitter Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis en sinds 2017 werkzaam bij Het Gastenhuis. Een zorgformule voor mensen met dementie. Ik begeleid zorgechtparen in het proces naar de opstart van een Gastenhuis locatie. Ook ben ik verantwoordelijk voor de voorbereiding en begeleiding bij het ‘inrichten’ van een nieuwe locatie. Vanuit deze ondersteunende rol naar de initiatiefneemsters/ directeuren, ondersteun ik secretarieel de Raad van Commissarissen en aandeelhouders. Het ExpertPanel en de Kennismiddagen bieden gelegenheid om kennis te delen en te toetsen bij collega’s in de zorgbranche!

Femke Stekelenburg

Bestuurssecretaresse Humanitas

Als secretaresse ben ik vaak alleen aan het werk. Hierdoor is contact met collega secretaresses minimaal. Toen ik van het ExpertPanel hoorde was ik gelijk enthousiast. Hoe leuk is het om met andere secretaresses in gesprek te gaan, te brainstormen en ideeën te ontwikkelen om door te groeien? De Kennismiddagen zijn erg gericht op de praktijk. De ideeën en informatie zijn praktisch en kun je direct toepassen op het werk. Ik ben blij dat ik vanuit het ExpertPanel mee mag denken om met elkaar het secretaressevak naar een hoger level te brengen.

Karin Geerkens-Aerts

Managementassistente raad van bestuur Vincent van Gogh, Geestelijke Gezondheidszorg

Ik was gelijk enthousiast over het ExpertPanel. De omgeving waarin ik werk, maar ook het vak dat wij uitoefenen, is door de jaren heen dusdanig veranderd, andersoortig werk, meer verantwoordelijkheden, dat het vergroten van je kennis, het delen van ervaringen en het sparren met collega’s een must is om bij te blijven. Het inspireert mij altijd weer om nieuwe dingen op te pakken, dié kennis op te doen die van belang is om mijn functie goed uit te kunnen oefenen. Ik hoop dat ik in dat licht een bijdrage kan leveren aan het ExpertPanel en vooral ook dat ik anderen enthousiast kan maken voor de Kennismiddagen, specifiek voor de ondersteuners in de zorg.

Hiemke Timmer

Secretaresse raad van bestuur Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe

De zorg is constant in ontwikkeling. Datzelfde geldt voor het secretaressevak. Door mee te groeien in deze dynamiek blijf ik leren en vernieuwen. De kennis en ervaring die je opdoet tijdens de kennismiddagen kun je direct inzetten!
Het is leuk om mee te denken welke thema’s er tijdens een kennismiddag besproken kunnen worden; wat speelt er, waar loop je tegenaan en welke informatie wil je graag ophalen en/of delen?

Marlies van de Flier

Directiesecretaresse Zorgverzekeraars Nederland

Sinds oktober 2005 ben ik werkzaam bij Zorgverzekeraars Nederland en ondersteun ik voorzitter, directie en bestuur. Bij de opstart heb ik al deel uitgemaakt van het Expertpanel en heb ik kunnen meedenken over opzet, aanpak en inhoud van de Kennismiddagen. Het is leuk om met vakgenoten een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van ons vak en het delen van kennis. Daarnaast is het een leuke manier om collega-secretaresses in de zorgbranche te ontmoeten en kennis en ervaringen te delen.

José van Kuik

Managementassistent raad van bestuur, Kwintes in Zeist

Ik ben sinds de start bij het ExpertPanel betrokken, waarbij ik heb kunnen meedenken over opzet, aanpak en inhoud van de Kennismiddagen. Mijn motivatie komt vooral voort uit het gegeven dat er nauwelijks of geen specifieke trainingen zijn op dit gebied voor onze doelgroep. Ben ervan overtuigd dat de Kennismiddagen, die inhoudelijk en qua niveau geheel gericht zijn op en aansluiten bij de functie van directiesecretaresse / managementassistent in de zorg, bijdragen aan de verdieping van onze kennis en daarmee aan de professionaliteit van onze functie.

Ria Strijbosch

Secretaresse raad van bestuur, Vitalis WoonZorg Groep in Eindhoven

Vanaf de start al lid van het ExpertPanel. Ik geniet er van om mee te denken over en ideeën aan te dragen voor geschikte thema’s voor de Kennismiddagen. Of om aan een pilot-middag deel te nemen. Als Ingrid en Marjoleine met onze input weer een gevarieerd programma met interessante sprekers samenstellen, dan geeft dat veel voldoening. Het geeft me energie om collega-secretaresses te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.
Voor wie de Kennismiddagen nog niet kent: “Denk je regelmatig ‘daar zou ik wel eens meer van willen weten’? Dan is dit je kans! Eén onderwerp per middag, toegelicht door een deskundige spreker. Kleine groepen, met ruimte voor discussie en vragen. Een fijne sfeer. Ontmoeting met collega’s uit de zorgwereld. Ben je nieuw in de zorg: volg alle Kennismiddagen en ze maken jou niets meer wijs!”

Expertpanel zorgsector

Gitta van den Heuvell

Bestuursassistent DrieGasthuizenGroep Arnhem

Ellis Melissant

Bestuursassistente Zuidwester Middelharnis

Patricia Holverda

Implementatie manager Het Gastenhuis Amsterdam

Femke Stekelenburg

Bestuurssecretaresse Humanitas

Karin Geerkens-Aerts

Managementassistente raad van bestuur Vincent van Gogh, Geestelijke Gezondheidszorg

Hiemke Timmer

Secretaresse raad van bestuur Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe

Marlies van de Flier

Directiesecretaresse Zorgverzekeraars Nederland

José van Kuik

Managementassistent raad van bestuur, Kwintes in Zeist

Ria Strijbosch

Secretaresse raad van bestuur, Vitalis WoonZorg Groep in Eindhoven

Wilma Wezel

Secretaresse voorzitter directie Achmea Zorg & Gezondheid
© 2021 Kennismiddagen