Sprekers ‘uit het veld’ verzorgen de Kennismiddagen

Zij zien het belang van goed geïnformeerde secretaresses raad van bestuur/directie en delen graag hun kennis en ervaring.

Sprekers Zorgsector

Jeroen Collette

Interim bestuurder, toezichthouder en executive coach

Zelfstandig interim-bestuurder, toezichthouder en coach, met name in de zorg. Jeroen heeft gewerkt in ziekenhuizen, instellingen in de VVT, gehandicaptenzorg en GGZ. Hij is momenteel interim algemeen directeur SMZ bij het UWV en voorzitter van de raad van toezicht bij de Zorggroep Apeldoorn. Daarnaast is Jeroen coach van een aantal bestuurders in de zorg.

Marjolijn Weterings

Zelfstandig bestuurssecretaris en jurist

Marjolijn werkt als zelfstandig bestuurssecretaris en jurist. Haar drive is om bij te dragen aan verbetering van governance en processen. Ze heeft een brede ervaring door opdrachten in de zorg, onderwijs en bij de overheid. ‘Verbetering drijft me’:  BeterWeterings!

Mathijs Romme

Gezondheidswetenschapper en zorgeconoom, Zorgverzekeraars Nederland

Mathijs is gespecialiseerd in de organisatie, financiering en verbetering van de Nederlandse zorgmarkten en kwaliteit van zorg. Hij werkte eerder onder meer als beleidsadviseur bij de Artsenfederatie KNMG, onderzoeks- en adviesbureau Ecorys; de Nederlandse Zorgautoriteit en het College Toezicht Zorgverzekeringen en was in het begin van zijn loopbaan assistent van een Tweede Kamer-lid.

Mr. Marjan Leusink

Governance Support Officer bij het Leger des Heils

Marjan ondersteunt de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht op bestuurlijk en juridisch gebied. Zij heeft als aandachtsgebieden onder meer  Governance, juridische zaken en medezeggenschap en stuurt de ambtelijk secretarissen van de landelijke medezeggenschapsraden aan.  Daarnaast heeft zij de rol van  toezichthouder bij een grote scholengemeenschap vervuld en is zij voorzitter van het College Kerkrentmeesters van PKN Raamsdonk-Raamsdonksveer.

Wilfred Schoonderwoerd

Financieel bestuurder en -manager (interim)

Wilfred heeft de afgelopen jaren veel zorgorganisaties op directie- en bestuursniveau begeleid, geadviseerd en tijdelijk versterkt. Veelal op het snijvlak van strategisch & financieel heruitvinden en verbeteren besturing & samenwerken. Wilfred is een ervaren algemeen (CEO), financieel manager (CFO) en bedrijfsadviseur in onder meer de zorg- en welzijnssector.

Mariët Hermans

Expert in bedrijfscommunicatie

Voordat Mariët een eigen bedrijf startte, werkte ze als redacteur en schrijftrainer bij organisatieadviesbureau Berenschot. Daarna ruim dertien jaar bij trainingsbureau Boertiengroep, ze  was hier ook manager van een team communicatietrainers en MT-lid.
‘Ik help mensen om beter en gemakkelijker te gaan schrijven. Zo bereiken ze sneller wat ze willen bereiken. Ook besparen ze tijd en energie. Daarnaast lever ik een bijdrage aan het begrijpelijker en aantrekkelijker maken van teksten.’

Erik Boswinkel

Financieel adviseur / interim manager in zorg en onderwijs

Geboren en getogen in Twente, gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, bedrijfseconomie, werkt Erik inmiddels meer dan 20 jaar in de ziekenhuissector en funderend onderwijs. Erik helpt scholen en zorgorganisaties met het beheersen van geldstromen en het maken van financiële keuzes. Dat doet hij door doelen, inzet van mensen, middelen en bedrijfsprocessen met elkaar te verbinden en te vereenvoudigen. Erik werk(te) als directeur bedrijfsvoering bij de Veluwse Onderwijsgroep, hoofd bedrijfsbureau bij het UMC Utrecht, als Penningmeester/Bestuurder bij de NVvPO en als bestuursondersteuner bij Trinamiek.

Mathieu van Roessel

Trainer/adviseur crisisbeheersing, specialisatie in de gezondheidszorg

Mathieu heeft ruime ervaring in de crisisbeheersing bij de GGD/GHOR en de veiligheidsregio. Acute zorg, publieke gezondheidszorg en zorgcontinuïteit zijn thema’s waar hij werkzaam mee is geweest. Mathieu werkt bij opleidingsinstituut V&R, waar hij onder meer crisisteams binnen zorgorganisaties opleidt. Daarnaast organiseert hij geregeld oefeningen en trainingen met politie, brandweer, GHOR en bevolkingszorg. Van huis uit is Mathieu veiligheidskundige, wat maakt dat hij met een bredere blik naar het  werkveld kijkt. Zijn stijl van trainen en lesgeven is om de praktijk leidend te laten zijn en te leren van eerdere rampen en incidenten.

Renate Enninga

Bestuurssecretaris bij BCM Ouderenzorg

Rentate begon als directiesecretaresse en is doorgegroeid naar bestuursassistent na het volgen van de opleiding ‘Bestuursassistent in de zorg’ in 2018. Sinds 2021 werkt zij als bestuurssecretaris. Ontwikkelen en blijven leren, dat is waar zij haar enthousiasme en inspiratie in vindt. In 2019 gestart met de opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde Deeltijd aan de Hanzehogeschool in Groningen. Mede dankzij deze opleiding heeft zij zichzelf doorontwikkeld van de ondersteunende rol naar een adviserende en strategische gesprekspartner voor de organisatie. 

Brigitte van West

Bestuurssecretaresse bij Gelre ziekenhuizen

Samen met 3 collega’s zorgt Brigitte voor het optimaal ondersteunen van de Raad van Bestuur, Raad van Toezicht, het bestuursbureau en de cliëntenraad.  Brigitte heeft ervaring als ondersteuner op bestuurs- en directieniveau bij profit en non-profit organisaties. Daarnaast begeleidt ze managementondersteuners bij het professionaliseren van hun functie/werkzaamheden. Eerder deed ze dat vanuit haar eigen ondernemerming, nu vanuit de Kennismiddagen. 

Jan Willem Alphenaar

Spreker en trainer ★ Digital Trends en klantbeleving ★ LinkedIn Expert ★ Recruitment

Jan Willem is een groot fan van LinkedIn. Hij schreef er al meer dan 450 blogposts over en publiceerde al 5 boeken. Zijn LinkedIn-trainingen zijn gericht op meetbare resultaten. Jan Willem trainde al honderden organisaties en meer dan 13.000 mensen.
‘Mijn missie bij het geven van een presentatie, training of workshop is de mensen amuseren, informeren en inspireren. Deze drie kernelementen komen altijd terug.’

Mandy Godschalk

Leiderschapscoach en trainer, doorZICHT coaching & training

Mandy Godschalk heeft haar eigen bedrijf doorZICHT coaching & training. Voor deze carrièreswitch werkte ze als bestuursassistente in de GGZ en directieassistente in het bedrijfsleven. Om stappen te maken in je ontwikkeling als bestuurssecretaresse gaat het niet alleen om kennis en kunde (hard skills), maar ook om hoe je bijvoorbeeld jezelf presenteert en grenzen stelt (soft kills). Mandy begeleidt (bestuurs)secretaresses op beide gebieden.

Gerald Kuipers

Register accountant, bestuurder Accountants voor de Gezondheidszorg (AGZ)

Gerald is controlerend accountant bij diverse zorginstellingen. Daarnaast is hij lid van de sectorcommissie Coziek van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Coziek vervult een adviserende en coördinerende rol voor accountants, vooral waar het gaat om de interpretatie van regelgeving naar de dagelijkse praktijk en de rol van de accountant. Coziek onderhoudt periodiek contacten met diverse partijen in de sector zoals NZa, VWS, Justitie, WFZ en brancheorganisaties.

Caroline Lamp

Corporate recruiter bij Zorgbalans, (ouderen)zorgorganisatie

Caroline heeft lang gewerkt als secretaresse Raad van Bestuur voor meerdere zorgorganisaties. In 2019 maakte zij de overstap naar werving & selectie. Zij is de uitdaging aangegaan om de explosieve vraag naar zorgpersoneel bij haar organisatie op een gestructureerde en vernieuwende wijze in te vullen.  In 2018 volgde Caroline de eerste opleiding Bestuursassistent in de zorg. Nu verzorgt zij met enthousiasme meerdere programma-onderdelen bij deze opleiding.

Peter Vos

Sherpas Proyects

Peter Vos is een zeer ervaren trainer bij Management Support, auteur van diverse boeken, artikelen en blogs voor secretaresses en maat bij Sherpas Proyects. Hij en zijn collega’s spreken regelmatig over diverse trends in het secretaressevak.

Leonoor van Gils

Onderwijskundige, trainer & gastspreker

Leonoor zet zich graag in voor organisaties waarin professionele en persoonlijke ontwikkeling belangrijk zijn bij het realiseren van doelstellingen en resultaat op korte en langere termijn. Zij heeft oog voor samenhang, communicatie en kwaliteit, houdt van resultaat en is praktisch ingesteld. ‘Ik voel me op mijn plek in een omgeving waar respect en vertrouwen belangrijk zijn en waarin samenwerking vanuit gedeelde verantwoordelijkheid bijdraagt aan resultaat, succes en werkplezier.’

Marjoleine Kwak

Expert ondersteuning bestuur en toezicht / programma-manager Kennismiddagen.nl 

Marjoleine heeft een heldere kijk op een professioneel secretariaat en weet dit naar opdrachtgevers te vertalen door coaching van (directie)secretaresses, het doorlichten van secretariaten, recepties en facilitaire ondersteuning. Marjoleine Kwak en Ingrid de Jong zijn de oprichters en drijvende krachten achter de Kennismiddagen.

Ingrid de Jong

Expert ondersteuning bestuur en toezicht / programma-manager Kennismiddagen.nl

Ingrid ontwikkelt en verzorgt al ruim 10 jaar leergangen en trainingen. Haar kracht is het overdragen van vakinhoudelijke kennis naar concrete praktijksituaties, waarbij ruimte is voor persoonlijke inbreng van deelnemers. Ingrid de Jong en Marjoleine Kwak zijn de oprichters en drijvende krachten achter de Kennismiddagen.

Sprekers Zorgsector

Jeroen Collette

Interim bestuurder, toezichthouder en executive coach

Simona Tiems

Advocaat gespecialiseerd in gezondheidsrecht, Legaltree

Marjolijn Weterings

Zelfstandig bestuurssecretaris en jurist

Wilfred Schoonderwoerd

Financieel bestuurder en -manager (interim)

Mariët Hermans

Expert in bedrijfscommunicatie

Jan Willem Alphenaar

Spreker en trainer ★ Digital Trends en klantbeleving ★ LinkedIn Expert ★ Recruitment

Mandy Godschalk

Leiderschapscoach en trainer, doorZICHT coaching & training

Gerald Kuipers

Register accountant, bestuurder Accountants voor de Gezondheidszorg (AGZ)

Caroline Lamp

Corporate recruiter bij Zorgbalans, (ouderen)zorgorganisatie

Renate Enninga

Bestuurssecretaris bij BCM Ouderenzorg

Leonoor van Gils

Onderwijskundige, trainer & gastspreker

Peter Vos

Sherpas Proyects

Marjoleine Kwak

Expert ondersteuning bestuur en toezicht / programma-manager Kennismiddagen.nl 

Ingrid de Jong

Expert ondersteuning bestuur en toezicht / programma-manager Kennismiddagen.nl

Contact

Kennismiddagen VOF

I.M.M. (Ingrid) de Jong
immdejong@kennismiddagen.nl
06 14 62 88 14

M. (Marjoleine) Kwak
m.kwak@kennismiddagen.nl
06 50 46 91 94

© 2021 Kennismiddagen