• Kennissessies Zorg, online

  Planning & Control: dàt wat jij wilt weten!

  Online, met behoud van wat onze deelnemers zo belangrijk vinden: met vakgenoten kennis opdoen én kennis delen, samen werken, samen sparren!
  Drie sessies van elk 1 uur. Vooraf online inloop en kennismaking. Na afloop is er tijd om na te praten.

  Planning & control en financiering? Dat is toch niet mijn ‘pakkie-an’ ?
  Nee, dat klopt. Maar toch komt het, via de bestuurder, bij jou langs. En dan is het écht fijn als je een goed beeld hebt van wat er speelt en wat dat voor jouw bestuurder én voor jou betekent.

  Daar kan een secretaresse Raad van Bestuur zich toch ook zelf in verdiepen?
  Zeker kan dat. Je kunt binnen je eigen organisatie en via google natuurlijk veel informatie vinden. 

  Waarom komen secretaresses dan toch naar Kennismiddagen?
  Omdat zij hier de meest relevantie informatie helder en overzichtelijk aangeboden krijgen. Met ruimte om te sparren met vakgenoten over deze onderwerpen én natuurlijk om je vragen te stellen.

  Sessie 1  Financiering van zorg
  In elke zorgorganisatie is de financiering één van de belangrijkste thema’s. Welke actoren (zorgverzekeraars, NZa, ministerie) bepalen het budget van de organisatie? En op welke wijze komt de zorgorganisatie aan het budget?

  Sessie 2  Interne besturing & verantwoording
  Toegekende budgetten optimaal benutten en verantwoording afleggen. Hoe kan een zorgorganisatie sturen op DBC’s of zorgprofielen? Voor wie is het jaarverslag, hoe is het opgebouwd en wat moet er in staan?  Hoe herken je dit proces in de Planning & Control Cyclus?

  Sessie 3  Wat staat ons te wachten?
  De consequenties van Covid-19, productiedaling, leegstand; de zorgorganisaties kunnen enorme verliezen lijden. Waar komt het geld vandaan om dit te dekken? Wat is daarbij de rol van het zorgkantoor en de zorgverzekeraars?

  Resultaat

  Je hebt een goed beeld van de rollen van de bij de Planning & Control Cyclus betrokken actoren. Met de opgedane kennis kan je je voordeel doen bij de verslaglegging.

  En je hebt ‘gespard’ met vakgenoten: je hoeft hier weinig uit te leggen, alle deelnemers hebben een gelijksoortige functie op gelijk niveau (secretaresse bestuur/management) in een zorgorganisatie. Daardoor kunnen we snel tot de kern komen en veel doen in relatief korte tijd.

  Spreker

  Erik Boswinkel helpt zorgorganisaties en scholen met het beheersen van geldstromen en het maken van financiële keuzes. Dat doet hij door doelen, inzet van mensen, middelen en bedrijfsprocessen met elkaar te verbinden en te vereenvoudigen. Erik draagt zijn kennis en ervaring op een plezierige manier helder over!

   

 • Deelnemers 2021

  Eén of meerdere secretaresses uit deze organisaties schreven zich in:

  SWV Driegang / Gorinchem

   

   


Algemene informatie:

 • Type:

  Kennissessies online (3 sessies)

 • Prijs:

  € 389 excl. btw

 • Data:

  Sessie 1: 12 mei 2021
  Sessie 2: 19 mei 2021
  Sessie 3: 26 mei 2021

 • Tijd:

  11.00 – 12.30 uur
  Per sessie 1 uur online met MS Teams en met 15 minuten in- en uitloop

 • Locatie:

  Online

© 2021 Kennismiddagen