• Kennissessies Zorg, online

  Bestuur en toezicht: focus op jouw rol

  Online, met behoud van wat onze deelnemers zo belangrijk vinden: met vakgenoten kennis opdoen én kennis delen, samen werken, samen sparren!
  Drie sessies van elk 1 uur. Vooraf online inloop en kennismaking. Na afloop is er tijd om na te praten.

  Sessie 1  Sparringpartner voor de bestuurder 
  De secretaresse is steeds vaker een gewaardeerde sparringpartner voor de bestuurder op bijvoorbeeld  organisatie sensitiviteit en logistiek. Wat houdt dat in? En hoe doe je dat en waar ‘sparr’ je dan over? Tot hoe ver ga je daarin? Hoe staat je bestuurder daarin?

  Sessie 2  Belangrijke externe toezichthouders
  Wat is hun relatie met de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht? Hoe liggen verbanden en wat zijn rechten en plichten? Wat kun jij hierin betekenen?
  Aan de orde komen onder meer de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), de Autoriteit persoonsgegevens (AP), de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de accountant. 

  Sessie 3  Jaarkalender van Raad van Bestuur en Raad van Toezicht
  Hier word je blij van! Efficiënte, handige overzichtelijke jaarkalenders! Gezien in samenhang met elkaar. Je gaat verbanden leggen naar statuten, reglementen en de Planning & Control Cyclus.

  Resultaat

  Je hebt ‘gespard’ met vakgenoten: je hoeft hier weinig uit te leggen, alle deelnemers hebben een gelijksoortige functie op niveau (secretaresse Raad van Bestuur) in een zorgorganisatie. Daardoor kunnen we snel tot de kern komen en veel doen in relatief korte tijd.

  Met de verkregen inzichten en gedeelde ervaringen heb jij (nog) meer zicht op wat jouw toegevoegde waarde kan zijn voor de Raad van Bestuur en Raad van Toezicht. 

  Spreker

  Jeroen Collette heeft als interim bestuurder, executive coach en toezichthouder zicht op alle aspecten van Good Governance en een berg ervaring. Hij deelt zijn kennis en ervaring graag met jullie.

 • Deelnemers 2021

  Eén of meerdere secretaresses uit deze organisaties schreven zich in:

  Espria / Beilen
  Quarijn / Wijk bij Duurstede
  St. Antonius ziekenhuis / Nieuwegein
  Zorgverlening Het Baken / Elburg
  Het Gastenhuis / Amsterdam
  Bartholomeus Gasthuis / Utrecht


Algemene informatie:

 • Type:

  Kennissessies online (3 sessies)

 • Prijs:

  € 389 excl. btw

 • Data:

  Sessie 1: 28 mei 2021
  Sessie 2: 11 juni 2021
  Sessie 3: 25 juni 2021

 • Tijd:

  11.00 uur – 12.30 uur
  Per sessie 1 uur online via MS Teams, met 15 minuten in- en uitloop

 • Locatie:

  Online

© 2021 Kennismiddagen