• Kennismiddag Zorg

  Auditcommissie Financiën & Vastgoed

  Krijg grip op deze complexe materie

  Vrijwel elke secretaresse kent het; het conceptverslag van de Auditcommissie Financiën & Vastgoed komt met veel aantekeningen terug van de bestuurder of controller, voordat het aan de commissieleden verzonden wordt. 

  Het verslag moet goed weergeven wat er besproken is en de adviezen aan de Raad van Toezicht moeten helder verwoord zijn. Het notuleren van de vergaderingen van de Auditcommissie is pittig:

  • In deze vergaderingen wordt de rapportage aan de gehele Raad van Toezicht voorbereid. De Raad van Toezicht moet de begroting en de jaarrekening goedkeuren en vertrouwen op de adviezen van de Auditcommissie hierbij. De concepten worden in detail besproken in de Auditcommissie. Deze commissie geeft vervolgens hierover een advies aan de Raad van Toezicht. Daarnaast denken de commissieleden mee over het te voeren financiële beleid.
  • De financiële resultaten en prognoses, de risico’s, investeringen, de management letter en accountantsverslag en -bij veel zorgorganisaties- het vastgoed staan centraal.
  • In de Auditcommissie zitten de toezichthouders met een financiële (bankwezen, accountancy, beursgenoteerd) of vastgoed achtergrond. Zij zijn experts op hun vakgebied, hebben kennis van zaken en spreken de taal die hierbij hoort.
  • Er wordt dus veel vaktaal gebruikt, zoals euribor, WfZ, RAK, P&C cyclus, kostenbeheersing en risico-awareness

  Jouw werk wordt aanzienlijk vergemakkelijkt als je meer zicht hebt op deze materie en bijbehorende termen!

  In deze Kennismiddag neemt een expert jullie op een toegankelijke manier mee in de meest voorkomende onderwerpen; de exploitatie, investering, liquiditeit, exploitatiecijfers en dashboards, resultaat prognoses, jaarrekening, accountantsverslag, managementletter, kaderbrief, risicomanagement, vastgoedbeleid, treasury statuut etc. En natuurlijk is er voldoende ruimte om je eigen vragen voor te leggen.

  Resultaat

  • Je hebt een duidelijk(er) beeld van de rol en de positie van de Auditcommissie, van de cyclus die deze commissie door het jaar heen volgt en de onderwerpen en begrippen die vaak worden gehanteerd.
  • Met deze inzichten begrijp je de inhoud van de onderwerpen beter en gaat het notuleren je makkelijker af.
  • Het opleveren van goede of nóg betere notulen van Auditcommissie is je nieuwe uitdaging!

  Spreker

  Wilfred Schoonderwoerd is een ervaren financieel bestuurder. Wilfred heeft een brede en jarenlange ervaring met het adviseren en leiding geven op bestuur- en directieniveau. Hij heeft diverse posities vervuld bij grote en middelgrote zorg- en welzijnsorganisaties. Vanuit die rol werkt Wilfred altijd nauw samen met de bestuuder(s), de Auditcommissie en Raad van Toezicht. Hij begrijpt de dynamiek, de materie en de termen en kan hier op een enthousiaste wijze over vertellen.

 • Deelnemers 2021

  Eén of meerdere secretaresses uit deze organisaties schreven zich in:

  – De Zorggroep / Venlo
  – Beweging 3.0 / Amersfoort
  – Treant / Hoogeveen
  – Public Support / Lisse


Algemene informatie:

 • Type:

  Kennismiddag

 • Prijs:

  € 389 excl. btw

 • Datum:

  29 oktober 2021 (nieuwe datum)

 • Tijd:

  13.00 – 17.00 uur

 • Locatie:

  AristoMeetingPlaza / Utrecht
Als je deze Kennismiddag volgt ontvang je het format “Reglement Auditcommissie”.


Corona: zó werken wij nu!

Prima  samen aan de slag met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Lees meer…


© 2021 Kennismiddagen