Skip to main content

Sprekers ‘uit het veld’ verzorgen de Kennismiddagen

Zij zien het belang van goed geïnformeerde secretaresses voor bestuur en management en delen graag hun kennis en ervaring.

Sprekers Onderwijssector

Mr. Marjolijn Weterings

Zelfstandig bestuurssecretaris en jurist

Marjolijn werkt als zelfstandig bestuurssecretaris en jurist. Haar drive is om bij te dragen aan verbetering van governance en processen.
Ze heeft een brede ervaring door opdrachten in de zorg, onderwijs en bij de overheid. ‘Verbetering drijft me’:  BeterWeterings!

Erik Boswinkel

Financieel adviseur / interim manager in zorg en onderwijs

Erik werkt inmiddels meer dan 20 jaar in de ziekenhuissector en funderend onderwijs. Erik helpt scholen en zorgorganisaties met het beheersen van geldstromen en het maken van financiële keuzes. Dat doet hij door doelen, inzet van mensen, middelen en bedrijfsprocessen met elkaar te verbinden en te vereenvoudigen. Erik werk(te) als directeur bedrijfsvoering bij de Veluwse Onderwijsgroep, hoofd bedrijfsbureau bij het UMC Utrecht, als Penningmeester/Bestuurder bij de NVvPO en als bestuursondersteuner bij Trinamiek.

Mr. Marjan Leusink

Governance Support Officer bij het Leger des Heils

Marjan ondersteunt de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht op bestuurlijk en juridisch gebied. Zij heeft als aandachtsgebieden onder meer governance, juridische zaken en medezeggenschap en stuurt de ambtelijk secretarissen van de landelijke medezeggenschapsraden aan. Daarnaast heeft zij de rol van toezichthouder bij een grote scholengemeenschap vervuld en is zij voorzitter van het College Kerkrentmeesters van PKN Raamsdonk-Raamsdonksveer.

Co de Custer

Senior adviseur van samenwerkingsverbanden PO en VO

Co is gespecialiseerd in de inhoudelijke, financiële en bestuurlijke (Governance) consequenties van passend onderwijs en de uitvoering van de zorgplicht.

Mirk Oppenhuis de Jong

Communicatieadviseur, owner Mirk at Work

Mirk is een ervaren communicatieadviseur. Hij kent de dynamiek van het werkveld van de bestuurder en heeft een heldere visie op de rol van de bestuurssecretaresse.
‘Het kan altijd beter. 
Communicatie is daarbij belangrijk.’

Leonoor van Gils

Onderwijskundige, trainer & gastspreker

Leonoor zet zich graag in voor organisaties waarin professionele en persoonlijke ontwikkeling belangrijk zijn bij het realiseren van doelstellingen en resultaat op korte en langere termijn. Zij heeft oog voor samenhang, communicatie en kwaliteit, houdt van resultaat en is praktisch ingesteld. ‘Ik voel me op mijn plek in een omgeving waar respect en vertrouwen belangrijk zijn en waarin samenwerking vanuit gedeelde verantwoordelijkheid bijdraagt aan resultaat, succes en werkplezier.’

Wieteke Petersen – van der Elst

Bestuursassistente Saxion Hogescholen

Wieteke is als bestuursassistente verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning van de voorzitter van het bestuur en de Raad van Toezicht bij Saxion Hogescholen (Enschede, Deventer en Apeldoorn). Zij ontzorgt hen in de breedste zin van het woord.
Binnen Kennismiddagen neemt Wieteke de deelnemers mee in de dagelijkse praktijk door haar werkervaring te delen en te laten zien hoe de nieuwe kennis meteen in de praktijk kan worden gebracht.

Willem Veenstra

Digitale reisleider & Ondernemer

‘Ik ben Willem Veenstra, adoptiespecialist voor Microsoft 365 en AI. Al jaren houd ik me maar met één ding bezig: optimale teamsamenwerking. Het is belangrijk om dat te ondersteunen met innovatieve software, zoals Microsoft Teams. Maar de techniek is voor mij niet het belangrijkste. Ik luister vooral naar de mensen en ik zorg dat zij hun werk beter kunnen doen.’

Mariët Hermans

Expert in bedrijfscommunicatie

Voordat Mariët een eigen bedrijf startte, werkte ze als redacteur en schrijftrainer bij organisatieadviesbureau Berenschot. Daarna ruim dertien jaar bij trainingsbureau Boertiengroep. Ze was daar niet alleen trainer schriftelijke communicatie, maar ook manager van een team communicatietrainers en MT-lid.
‘Ik help mensen om beter en gemakkelijker te gaan schrijven. Zo bereiken ze sneller wat ze willen bereiken. Ook besparen ze tijd en energie. Daarnaast lever ik een bijdrage aan het begrijpelijker en aantrekkelijker maken van teksten.’

Jochem Duijnhouwer

Bestuurssecretaris (ad interim)

Jochem heeft expertise op het gebied van organisatieontwikkeling, herstructurerings- en reorganisatievraagstukken, bestuurlijke inrichting en samenwerking (zoals fusies) en personeels- en organisatiebeleid (waaronder fuwa advies). Sinds drie jaar is Jochem werkzaam als bestuurssecretaris, waarvan het laatste jaar ad interim. Met zijn ruime ervaring als fuwa-deskundige, en als bestuurssecretaris, kan Jochem in de opleiding Bestuursassistent bij uitstek op dit thema een goede bijdrage leveren. ‘Het is mooi om de bestuurssecretaresses een stap verder in hun ontwikkeling te kunnen helpen!’

Brigitte van West

Bestuurssecretaresse en teamleider bestuurssecretariaat bij Driestroom

Brigitte heeft ervaring als ondersteuner op bestuurs- en directieniveau bij profit en non-profit organisaties. Daarnaast begeleidt ze managementondersteuners bij het professionaliseren van hun functie/werkzaamheden. Eerder deed ze dat vanuit haar eigen onderneming, nu vanuit de Kennismiddagen.

Peter Vos

Sherpas Proyects

Peter Vos is een zeer ervaren trainer bij Management Support, auteur van diverse boeken, artikelen en blogs voor secretaressen en maat bij Sherpas Proyects. Hij en zijn collega’s spreken regelmatig over diverse trends in het secretaressevak.

Jakob Zwinderman

Sherpas Proyects

Jakob is een zeer ervaren trainer, auteur van diverse boeken, artikelen en blogs voor secretaressen en maat bij Sherpas Proyects. Hij en zijn collega’s spreken regelmatig over diverse trends in het secretaressevak.

Dana Venema

Support professional

Elke dag zorgt Dana ervoor dat anderen kunnen excelleren in wat zij doen. Naast het organiseren van de dagelijkse flow en evenementen is zij een sterke netwerker. Binnen Kennismiddagen levert Dana op strategisch niveau een bijdrage op het gebied van Communicatie en Marketing, zoals evenementen, zichtbaarheid en sociale media. ‘Ik vind het belangrijk om aandacht te blíjven houden voor de waarde van ons vak en bij te dragen aan de zichtbaarheid van de bestuurs- en managementondersteuners.’

Sprekers Onderwijssector

Mr. Marjolijn Weterings

Mr. Marjolijn Weterings Zelfstandig bestuurssecretaris en jurist

Erik Boswinkel

Financieel adviseur / interim manager in zorg en onderwijs

Co de Custer

Senior adviseur van samenwerkingsverbanden PO en VO.

Mirk Oppenhuis de Jong

Communicatieadviseur, owner Mirk at Work

Mr. Marjan Leusink

Secretaris Raad van Bestuur

Leonoor Van Gils

Onderwijskundige, trainer & gastspreker

Wieteke Petersen – van der Elst

Bestuursassistente Saxion Hogescholen

Willem Veenstra

Digitale reisleider & Ondernemer

Mariët Hermans

Expert in bedrijfscommunicatie

Jochem Duijnhouwer

Bestuurssecretaris (ad interim)

Brigitte van West

Bestuurssecretaresse en teamleider bestuurssecretariaat bij Driestroom

Jan Willem Alphenaar

Spreker en trainer ★ Digital Trends en klantbeleving ★ LinkedIn Expert ★ Recruitment

Peter Vos

Sherpas Proyects

Jakob Zwinderman

Sherpas Proyects

Dana Venema

Support Professional