Sprekers ‘uit het veld’ verzorgen de Kennismiddagen

Zij zien het belang van goed geïnformeerde secretaresses voor bestuur en management en delen graag hun kennis en ervaring.

Sprekers Onderwijssector

Mr. Marjolijn Weterings

Zelfstandig bestuurssecretaris en jurist

Marjolijn werkt als zelfstandig bestuurssecretaris en jurist. Haar drive is om bij te dragen aan verbetering van governance en processen.
Ze heeft een brede ervaring door opdrachten in de zorg, onderwijs en bij de overheid. ‘Verbetering drijft me’:  BeterWeterings!

Erik Boswinkel

Financieel adviseur / interim manager in zorg en onderwijs

Erik werkt inmiddels meer dan 20 jaar in de ziekenhuissector en funderend onderwijs. Erik helpt scholen en zorgorganisaties met het beheersen van geldstromen en het maken van financiële keuzes. Dat doet hij door doelen, inzet van mensen, middelen en bedrijfsprocessen met elkaar te verbinden en te vereenvoudigen. Erik werk(te) als directeur bedrijfsvoering bij de Veluwse Onderwijsgroep, hoofd bedrijfsbureau bij het UMC Utrecht, als Penningmeester/Bestuurder bij de NVvPO en als bestuursondersteuner bij Trinamiek.

Mr. Marjan Leusink

Secretaris Raad van Bestuur

Marjan ondersteunt de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht. Zij heeft als aandachtsgebieden onder meer juridische zaken, Governance, kwaliteit en PR & Communicatie. Zij stuurt het managementsecretariaat bij Revant aan. Daarnaast is zij lid Raad van Toezicht bij Stichting Willem van Oranje te Waalwijk en voorzitter van het College Kerkrentmeesters van PKN Raamsdonk-Raamsdonksveer.

Annelieke van Schie

Manager bij Turner, organisatieadviesbureau in het duurzaam realiseren van prestatieverbeteringen van organisaties en hun mensen.

Annelieke realiseert verbeteringen, vernieuwing en innovatie in het onderwijs met specialisatie in het mbo. Eerder werkte ze voor de Vereniging Hogescholen.

Co de Custer

Senior adviseur van samenwerkingsverbanden PO en VO

Co is gespecialiseerd in de inhoudelijke, financiële en bestuurlijke (Governance) consequenties van passend onderwijs en de uitvoering van de zorgplicht.

Mariët Hermans

Expert in bedrijfscommunicatie

Voordat Mariët een eigen bedrijf startte, werkte ze als redacteur en schrijftrainer bij organisatieadviesbureau Berenschot. Daarna ruim dertien jaar bij trainingsbureau Boertiengroep. Ze was daar niet alleen trainer schriftelijke communicatie, maar ook manager van een team communicatietrainers en MT-lid.
‘Ik help mensen om beter en gemakkelijker te gaan schrijven. Zo bereiken ze sneller wat ze willen bereiken. Ook besparen ze tijd en energie. Daarnaast lever ik een bijdrage aan het begrijpelijker en aantrekkelijker maken van teksten.’

Michiel Von Der Fuhr

Consultant / financieel specialist / business controller bij Sterk Onderwijs

Michiel helpt organisaties in het realiseren van de doelstellingen door een bijdrage te leveren aan efficiëntie- en kwaliteitsverbetering. Hierbij staat voor hem de “mens” in de organisatie centraal. Eerder was Michiel ook docent bij de HOFAM (contactdocent voor het vak Management Accounting en Management Control).

Leonoor Van Gils

Opleidingsadviseur bij Pro Senectute

Leonoor zet zich graag in voor organisaties waarin professionele en persoonlijke ontwikkeling belangrijk zijn bij het realiseren van doelstellingen en resultaat op korte en langere termijn. Zij heeft oog voor samenhang, communicatie en kwaliteit, houdt van resultaat en is praktisch ingesteld. ‘Ik voel me op mijn plek in een omgeving waar respect en vertrouwen belangrijk zijn en waarin samenwerking vanuit gedeelde verantwoordelijkheid bijdraagt aan resultaat, succes en werkplezier.’

Marianne Smits

Expert op het gebied van future proof managementondersteuning

Marianne adviseert, coacht en begeleidt organisaties en haar managementondersteuners naar een toekomstgerichte impactvolle manier van werken. Zij is een empathische trainer met de kwaliteit om anderen te inspireren en motiveren om het allerbeste uit henzelf te halen. Zij weet de juiste interventies te doen om teams en individuen te stimuleren voorbij de status quo te kijken en zelf na te denken over eigen ontwikkeling. Met een jarenlange ervaring als trainer beschikt zij over een ruimte toolkit aan technieken en vaardigheden en creëert in no time vertrouwen en rust bij deelnemers (www.avk.nl).

Inge Verweij

Bevlogen en enthousiaste trainer/coach

Inge Verweij heeft veel affiniteit met secretariaten en alle daaraan verbonden processen om efficiënter te werken zoals Outlook, OneNote, Lean werken op het secretariaat, Agile, Scrum, Kanban, papierloos vergaderen, digitaal archiveren en het toekomstbestendig maken van secretariaten. Mede dankzij haar enthousiasme, jarenlange ervaring met secretariaten en passie voor het vak worden haar trainingen hoog beoordeeld en als zeer nuttig en meteen toepasbaar ervaren (www.avk.nl).

Bouke van Kleef

Directeur van AVK | Innovatie > Training > Advies

Bouke is trainer, innovatiecoach en onafhankelijk adviseur op het gebied van slimmer werken op kantoor. Hij, of één van zijn collega’s, verzorgen regelmatig Kennismiddagen over (nog) slimmer (digitaal) werken op het secretariaat raad van bestuur in de zorg.

Peter Vos

Sherpas Proyects

Peter Vos is een zeer ervaren trainer bij Management Support, auteur van diverse boeken, artikelen en blogs voor secretaressen en maat bij Sherpas Proyects. Hij en zijn collega’s spreken regelmatig over diverse trends in het secretaressevak.

Bas Poelmann

Trainer bij V&R

Bas is zijn carrière begonnen bij defensie en heeft 10 jaar als officier bij de landmacht gediend na het volgen van de Koninklijke Militaire Academie. Daarna is hij als veiligheidstrainer aan de slag gegaan. Hij heeft veel ervaring opgedaan in het geven en ontwikkelen van crisis management trainingen voor een verscheidenheid aan bedrijven -waaronder onderwijsorganisaties, zowel op operationeel als tactisch en strategisch niveau. Zijn aanpak kenmerkt zich door een interactieve trainingsstijl waarbij hij praktisch bruikbare vaardigheden aanleert. Bas is de auteur van het boek “Expect the unexpected”.

Sprekers Onderwijssector

Annelieke van Schie

Manager bij Turner: duurzaam realiseren van prestatieverbeteringen van organisaties en hun mensen.

Henk Soomers

Voorzitter Raad van Toezicht Samenwerkingsverband primair Onderwijs Lelystad-Dronten

Mariët Hermans

Expert in bedrijfscommunicatie

Leonoor Van Gils

Opleidingsadviseur bij Pro Senectute

Co de Custer

Senior adviseur van samenwerkingsverbanden PO en VO.

Jan Willem Alphenaar

Spreker en trainer ★ Digital Trends en klantbeleving ★ LinkedIn Expert ★ Recruitment

Karin Hommels

Procesontwerper en procesbegeleider

Bouke van Kleef

Directeur van AVK | Innovatie > Training > Advies

Peter Vos

Sherpas Proyects
© 2019 Kennismiddagen