Sprekers 'uit het veld' verzorgen de Kennismiddagen

Zij zien het belang van goed geïnformeerde secretaresses voor bestuur en management en delen graag hun kennis en ervaring.

Sprekers Onderwijssector

Annelieke van Schie

Manager bij Turner, organisatieadviesbureau in het duurzaam realiseren van prestatieverbeteringen van organisaties en hun mensen.

Annelieke realiseert verbeteringen, vernieuwing en innovatie in het onderwijs met specialisatie in het mbo. Eerder werkte ze voor de Vereniging Hogescholen.

Erik Boswinkel

Financieel adviseur / interim manager in zorg en onderwijs

Geboren en getogen in Twente, gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, bedrijfseconomie, werkt Erik inmiddels meer dan 20 jaar in de ziekenhuissector en funderend onderwijs. Erik helpt scholen en zorgorganisaties met het beheersen van geldstromen en het maken van financiële keuzes. Dat doet hij door doelen, inzet van mensen, middelen en bedrijfsprocessen met elkaar te verbinden en te vereenvoudigen. Erik werk(te) als directeur bedrijfsvoering bij de Veluwse Onderwijsgroep, hoofd bedrijfsbureau bij het UMC Utrecht, als Penningmeester/Bestuurder bij de NVvPO en als bestuursondersteuner bij Trinamiek.

Henk Soomers

Voorzitter Raad van Toezicht Samenwerkingsverband primair Onderwijs Lelystad-Dronten

Als voormalig lid college van bestuur van ROC Flevoland en voormalig Onderwijsinspecteur bij de Inspectie van het Onderwijs, kan Henk de onderwijssector - en de rol van de bestuurssecretaresse- vanuit verschillende kanten belichten.

Co de Custer

Senior adviseur van samenwerkingsverbanden PO en VO.

Co is gespecialiseerd in de inhoudelijke, financiële en bestuurlijke (Governance) consequenties van passend onderwijs en de uitvoering van de zorgplicht.

Mariët Hermans

Expert in bedrijfscommunicatie

Voordat Mariët een eigen bedrijf startte, werkte ze als redacteur en schrijftrainer bij organisatieadviesbureau Berenschot. Daarna ruim dertien jaar bij trainingsbureau Boertiengroep. Ze was daar niet alleen trainer schriftelijke communicatie, maar ook manager van een team communicatietrainers en MT-lid.
‘Ik help mensen om beter en gemakkelijker te gaan schrijven. Zo bereiken ze sneller wat ze willen bereiken. Ook besparen ze tijd en energie. Daarnaast lever ik een bijdrage aan het begrijpelijker en aantrekkelijker maken van teksten.’

Leonoor Van Gils

Opleidingsadviseur bij Pro Senectute

Leonoor zet zich graag in voor organisaties waarin professionele en persoonlijke ontwikkeling belangrijk zijn bij het realiseren van doelstellingen en resultaat op korte en langere termijn. Zij heeft oog voor samenhang, communicatie en kwaliteit, houdt van resultaat en is praktisch ingesteld. ‘Ik voel me op mijn plek in een omgeving waar respect en vertrouwen belangrijk zijn en waarin samenwerking vanuit gedeelde verantwoordelijkheid bijdraagt aan resultaat, succes en werkplezier.’

Marianne Smits

Expert op het gebied van future proof managementondersteuning

Marianne adviseert, coacht en begeleidt organisaties en haar managementondersteuners naar een toekomstgerichte impactvolle manier van werken. Zij is een empathische trainer met de kwaliteit om anderen te inspireren en motiveren om het allerbeste uit henzelf te halen. Zij weet de juiste interventies te doen om teams en individuen te stimuleren voorbij de status quo te kijken en zelf na te denken over eigen ontwikkeling. Met een jarenlange ervaring als trainer beschikt zij over een ruimte toolkit aan technieken en vaardigheden en creëert in no time vertrouwen en rust bij deelnemers (www.avk.nl).

Inge Verweij

Bevlogen en enthousiaste trainer/coach

Inge Verweij heeft veel affiniteit met secretariaten en alle daaraan verbonden processen om efficiënter te werken zoals Outlook, OneNote, Lean werken op het secretariaat, Agile, Scrum, Kanban, papierloos vergaderen, digitaal archiveren en het toekomstbestendig maken van secretariaten. Mede dankzij haar enthousiasme, jarenlange ervaring met secretariaten en passie voor het vak worden haar trainingen hoog beoordeeld en als zeer nuttig en meteen toepasbaar ervaren (www.avk.nl).

Jan Willem Alphenaar

Spreker en trainer ★ Digital Trends en klantbeleving ★ LinkedIn Expert ★ Recruitment

Jan Willem is een groot fan van LinkedIn. Hij schreef er al meer dan 450 blogposts over en publiceerde al 5 boeken. Zijn LinkedIn-trainingen zijn gericht op meetbare resultaten. Jan Willem trainde al honderden organisaties en meer dan 13.000 mensen. 'Mijn missie bij het geven van een presentatie, training of workshop is de mensen amuseren, informeren en inspireren. Deze drie kernelementen komen altijd terug.'

Karin Hommels

Procesontwerper en procesbegeleider

Karin is een creatieve procesbegeleider die in staat is om mensen mee te nemen en zo samen tot nieuwe oplossingen te komen. Ze heeft tevens een achtergrond in mediation. Deze ervaring gebruikt ze continu in haar werk omdat overal frictie en conflicten kunnen ontstaan, soms heel klein soms groot. Het goed kunnen omgaan hiermee leidt tot betere resultaten en vaak ook tot een betere werkrelatie.

Bouke van Kleef

Directeur van AVK | Innovatie > Training > Advies

Bouke is trainer, innovatiecoach en onafhankelijk adviseur op het gebied van slimmer werken op kantoor. Hij, of één van zijn collega's, verzorgen regelmatig Kennismiddagen over (nog) slimmer (digitaal) werken op het secretariaat raad van bestuur in de zorg.

Peter Vos

Sherpas Proyects

Peter Vos is een zeer ervaren trainer bij Management Support, auteur van diverse boeken, artikelen en blogs voor secretaressen en maat bij Sherpas Proyects. Hij en zijn collega's spreken regelmatig over diverse trends in het secretaressevak.

Bas Poelmann

Trainer bij V&R

Bas is zijn carrière begonnen bij defensie en heeft 10 jaar als officier bij de landmacht gediend na het volgen van de Koninklijke Militaire Academie. Daarna is hij als veiligheidstrainer aan de slag gegaan. Hij heeft veel ervaring opgedaan in het geven en ontwikkelen van crisis management trainingen voor een verscheidenheid aan bedrijven -waaronder onderwijsorganisaties, zowel op operationeel als tactisch en strategisch niveau. Zijn aanpak kenmerkt zich door een interactieve trainingsstijl waarbij hij praktisch bruikbare vaardigheden aanleert. Bas is de auteur van het boek "Expect the unexpected".

Sprekers Onderwijssector

Annelieke van Schie

Manager bij Turner: duurzaam realiseren van prestatieverbeteringen van organisaties en hun mensen.

Henk Soomers

Voorzitter Raad van Toezicht Samenwerkingsverband primair Onderwijs Lelystad-Dronten

Mariët Hermans

Expert in bedrijfscommunicatie

Leonoor Van Gils

Opleidingsadviseur bij Pro Senectute

Co de Custer

Senior adviseur van samenwerkingsverbanden PO en VO.

Jan Willem Alphenaar

Spreker en trainer ★ Digital Trends en klantbeleving ★ LinkedIn Expert ★ Recruitment

Karin Hommels

Procesontwerper en procesbegeleider

Bouke van Kleef

Directeur van AVK | Innovatie > Training > Advies

Peter Vos

Sherpas Proyects