• Kennismiddagen Zorg, Onderwijs en Overheid

  Ontzorgen op hoog niveau

  Van assisteren naar adviseren


  Twee Kennismiddagen met dezelfde groep


  Ontzorgen, problemen al hebben getackeld nog voor ze ontstaan, je bestuurder of manager twee stappen vóór zijn, zodat zij toekomen aan hun eigen zaken; dat is jouw kracht!

  In alle discussies rond de toekomst van het secretaresse-vak speelt één term de hoofdrol: ‘toegevoegde waarde’. De dienstbare, zwijgzame secretaresse die notuleerde in steno is een icoon uit lang vervlogen tijden. Advies geven, jezelf zichtbaar maken – het tegenovergestelde dus – is nu aan de orde. Een secretaresse moet snel kunnen inspringen op veranderende omstandigheden, alles op en top organiseren en er helder over communiceren. Je legt de lat hoog, maar gaat niet voor ‘perfect’, wél voor ‘optimaal’.

  Deze middag gaat over persoonlijk leiderschap. Een belangrijke en essentiële kwaliteit om te kunnen ontzorgen op hoog niveau. De spreker doet dat op geheel eigen wijze met ruimte voor humor en interactie.

  Persoonlijk leiderschap bestaat uit een groot aantal aspecten waaronder:

  • openstaan voor veranderingen
  • het ontwikkelen van je innerlijke kracht en de tijd nemen voor reflectie
  • het ‘kit-kat-moment’
  • een mindshift van werken ‘voor’ naar werken ‘met’ een manager.

  Deze aspecten, het slim betrekken van je manager in dit proces en meer komen deze middag aan de orde en worden praktisch gemaakt zodat ze direct toepasbaar zijn in jouw praktijk. Het leren van elkaar is een wezenlijk onderdeel van deze Kennismiddag.

  Inschrijving voor deze Kennismiddagen staat open voor bestuurssecretaresses uit zorg, onderwijs én overheid. Er zijn ruim voldoende overeenkomsten om hier samen mee aan de slag te gaan! 

  Resultaat

  Je leert wat ontzorgen op hoog niveau in jouw situatie inhoudt en hoe je mogelijke verbeterstappen kunt zetten. Verder kun jij je persoonlijk leiderschap vergelijken met dat van je collega-deelnemers, en daar zo nodig, concrete acties voor benoemen en doorvoeren. 

  Spreker

  Peter Vos is een zeer ervaren trainer bij onder meer Management Support, auteur van diverse boeken, artikelen en blogs voor secretaresses en maat bij Sherpas Proyects. Hij spreekt regelmatig over diverse trends in het secretaressevak.  

 • Deelnemers 2022

  Eén of meerdere secretaresses uit deze organisaties schreven zich in:

  – Rivas Zorggroep / Gorinchem
  – Mijz0 / Waalwijk
  – Markland college / Oudenbosch
  – Eleos / Amersfoort


Algemene informatie

 • Type:

  2  Kennismiddagen
  met dezelfde groep

 • Prijs:

  € 625 excl. btw

 • Data:

  16 & 30 september

 • Tijd:

  13.00 – 17.00 uur

 • Locatie:

  Aristo meeting plaza / Utrecht


Vier weken voor de Kennismiddag besluiten we aan de hand van het aantal inschrijvingen of deze door kan gaan.

Schrijf je tijdig in om afgelasting te voorkomen.In het boek “Ontzorgen op hoog niveau” van Peter Vos, Jacob Zwinderman en Pieter Hoekstra wordt een mindshift geboden van werken vóór de manager naar werken mét de manager.

Alle deelnemers ontvangen dit boek.


Contact

Kennismiddagen VOF

I.M.M. (Ingrid) de Jong
immdejong@kennismiddagen.nl
06 14 62 88 14

M. (Marjoleine) Kwak
m.kwak@kennismiddagen.nl
06 50 46 91 94

© 2021 Kennismiddagen