• Kennismiddag Zorg

  Helikopterview Zorgsector

  De zorgsector is complex: veel organisaties, steeds veranderende wet- en regelgeving, zorgspecifieke termen en veel stakeholders. Partijen, afkortingen en termen komen dagelijks voorbij, óók in jouw dagelijkse werk. Bijvoorbeeld:

  Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), ActiZ en de Nederlandse GGZ  zijn het niet eens met het nieuwe inkoopkader Wlz 2021-2023 dat vandaag is aangeboden aan zorgaanbieders. Onlangs deelden de brancheverenigingen hun zorgen in een gemeenschappelijke brief aan Zorgverzekeraars Nederland (ZN). 
  Skipr, 29 mei 2020

  Ziekenhuizen, ziekenhuisapotheken en farmaceutische groothandels mogen tijdens de coronacrisis intensief samenwerken om tekorten aan essentiële geneesmiddelen te voorkomen. Maar het mag alleen als de samenwerking transparant, tijdelijk en noodzakelijk is. Dat heeft de Autoriteit Consument en Markt laten weten (ACM).
  Skipr, 26 mei 2020

  Jij kunt je bestuurder/manager nóg beter ondersteunen en het maakt jouw werk nóg boeiender als je zicht hebt op de hoofdlijnen, de steeds veranderende wet- en regelgeving, de stakeholders en zorgspecifieke termen. Want de meeste namen en afkortingen (her)ken je wel, maar wat betekenen ze eigenlijk?

  Tijdens deze Kennismiddag krijg je een overzicht van de Nederlandse zorgsector. Waaronder:

  • inzicht in zorgspecifieke termen en afkortingen zoals DBC/DOT, eerstelijn, extramuraal
  • de taken van en relaties tussen de zorgorganisatie en externe stakeholders zoals overheid, zorgverzekeraars, toezichthouders en belangenorganisaties
  • relevante wetgeving op hoofdlijnen: Wlz, Zorgverzekeringswet, Wmo 
  • de samenwerking en de samenhang.

  Resultaat

  Je hebt een overzichtelijk beeld van de gezondheidszorg en het speelveld waarin je bestuurder/manager manoeuvreert. Dit maakt dat je een sterker klankbord bent; een secretaresse die aan een half woord voldoende heeft en nog beter hoofd- van bijzaken kan onderscheiden.

  Spreker

  Mathijs Romme, gezondheidswetenschapper en zorgeconoom, werkzaam bij Zorgverzekeraars Nederland. Mathijs is gespecialiseerd in de organisatie, financiering en verbetering van de Nederlandse zorgmarkten en kwaliteit van zorg. Mathijs deelt zijn kennis en ervaring graag met jullie.

 • Deelnemers 2021

  Eén of meerdere secretaresses uit deze organisaties schreven zich in:

  10 september 2021
  – St. Antonius ziekenhuis / Nieuwegein
  – Stg. Sensire / Varsseveld
  – Stg Waardenburgh / Sliedrecht
  – Cello Zorg / Vught
Algemene informatie:

 • Type:

  Kennismiddag

 • Prijs:

  € 389 excl. btw

 • Data:

  12 maart 2021
  10 september 2021

 • Tijd:

  13.00 – 17.00 uur

 • Locatie:

  AristoMeetingPlaza / Utrecht
De stakeholders in kaart!


Altijd op de hoogte?

Voor de meest actuele informatie over wat er in de zorg speelt, abonneer je je op de digitale nieuwsbrieven van Skipr en Zorgvisie. Dagelijks even ‘koppensnellen’ is vaak al voldoende!


Corona: zó werken wij nu!

Prima  samen aan de slag met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Lees meer…


© 2021 Kennismiddagen