• Kennismiddag Zorg

  Helikopterview Zorgsector

  De zorgsector is complex: veel organisaties, steeds veranderende wet- en regelgeving, zorgspecifieke termen en veel stakeholders. Partijen, afkortingen en termen komen dagelijks voorbij, óók in jouw dagelijkse werk. Bijvoorbeeld:

  Herschikking Wlz-budget 2021 zorgt voor onzekerheid bij zorgaanbieders en zorgkantoor. Brancheorganisaties ActiZ en Zorgverzekeraars Nederland spreken hun zorgen uit over de tekorten. Een groot aantal zorgaanbieders en het zorgkantoor van Zilveren Kruis worden in elf Wlz-regio’s geconfronteerd met onzekerheid.
  ActiZ, 12 november 2021

  Nivel-onderzoek naar de personeelscapaciteit in de gehandicaptenzorg. Om de vraag naar verschillende beroepsgroepen in de toekomst goed in te kunnen schatten is perspectief van groot belang voor de werkgevers in de sector. De VGN verleent medewerking aan dit onderzoek en roept haar leden op om mee te doen.
  VGN, 23 november 2021

  Jij kunt je bestuurder/manager nóg beter ondersteunen en het maakt jouw werk nóg boeiender als je zicht hebt op de hoofdlijnen, de steeds veranderende wet- en regelgeving, de stakeholders en zorgspecifieke termen. Want de meeste namen en afkortingen (her)ken je wel, maar wat betekenen ze eigenlijk?

  Tijdens deze Kennismiddag krijg je een overzicht van de Nederlandse zorgsector. Waaronder:

  • inzicht in zorgspecifieke termen en afkortingen zoals DBC/DOT, eerstelijn, extramuraal
  • de taken van en relaties tussen de zorgorganisatie en externe stakeholders zoals overheid, zorgverzekeraars, toezichthouders en belangenorganisaties
  • relevante wetgeving op hoofdlijnen: Wlz, Zorgverzekeringswet, Wmo 
  • de samenwerking en de samenhang.

  Resultaat

  Je hebt een overzichtelijk beeld van de gezondheidszorg en het speelveld waarin je bestuurder/manager manoeuvreert. Dit maakt dat je een sterker klankbord bent; een secretaresse die aan een half woord voldoende heeft en nog beter hoofd- van bijzaken kan onderscheiden.

  Spreker

  Mathijs Romme, gezondheidswetenschapper en zorgeconoom, werkzaam bij Zorgverzekeraars Nederland. Mathijs is gespecialiseerd in de organisatie, financiering en verbetering van de Nederlandse zorgmarkten en kwaliteit van zorg. Mathijs deelt zijn kennis en ervaring graag met jullie.

  Actualiteiten

  • Alle zorgkantoren klaar voor PGB 2.0 Lees meer… (juni 2022)
 • Deelnemers 2022

  Eén of meerdere secretaresses uit deze organisaties schreven zich in:

  Voor 23 september 2022:

  St. Antonius zkh. / Nieuwegein


Algemene informatie

 • Type:

  Kennismiddag

 • Prijs:

  € 425 excl. btw

 • Data:

  8 april 2022
  23 september 2022

 • Tijd:

  13.00 – 17.00 uur

 • Locatie:

  Aristo meeting plaza / Utrecht


Vier weken voor de Kennismiddag besluiten we aan de hand van het aantal inschrijvingen of deze door kan gaan.

Schrijf je tijdig in om afgelasting te voorkomen.De stakeholders in kaart gebracht!


Altijd op de hoogte?

Voor de meest actuele informatie over wat er in de zorg speelt, abonneer je je op de digitale nieuwsbrieven van Skipr en Zorgvisie. Dagelijks even ‘koppensnellen’ is vaak al voldoende!


Contact

Kennismiddagen VOF

I.M.M. (Ingrid) de Jong
immdejong@kennismiddagen.nl
06 14 62 88 14

M. (Marjoleine) Kwak
m.kwak@kennismiddagen.nl
06 50 46 91 94

© 2021 Kennismiddagen